Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Menu

Specialisaties

Medische oefentherapie – Sportkinesitherapie

Medische oefentherapie kan in combinatie met de manuele behandeling zowel preventief als therapeutisch toegepast worden. Zo is het bij elk letsel aangewezen om de belastbaarheid van de spieren, pezen en gewrichten te verhogen. Op deze manier verkleinen we het risico op nieuwe letsels en klachten.

Sportkinesitherapie: Sporters kunnen bij ons terecht om blessures te voorkomen (preventief) en om blessures te genezen. Afhankelijk van het letsel stellen wij een oefenprogramma op. We begeleiden je tot bij de sporthervatting.

De individuele oefenprogramma’s bestaan, afhankelijk van het letsel, uit versterkende, lenigmakende en stabiliserende oefeningen. Naast deze oefeningen vormt ook een goede conditie uiteraard de basis voor een goed herstel.

Om die oefenprogramma’s maximaal te laten renderen, beschikken we over een breed assortiment aan oefenmateriaal en toestellen: Redcord, losse gewichten, BOSU ballen, kantelplank, fitter, THERA, flexbands, aquabag, trampoline, valmat, fiets, loopband, step, crosstrainer, trekapparaat, power plate…